TK warmtepomptechniek

0162-687613

Referenties

Bivalent warmtepompsysteem Oisterwijk

In dit bedrijfspand is een bivalent warmtepompsysteem met topkoeling aangebracht. Dit is gecombineerd met een gasketel en voorzien van een 100 liter buffer.

Systeemeis:

Verwarmen en koelen van het bedrijfspand.


Uitvoering:

In het bedrijfspand is een Stiebel-Eltron warmtepomp geplaatst van het type WPF 16. Het bronsysteem maakt gebruik van verticale bodem warmtewisselaars. Alle ruimtes zijn voorzien van vloerverwarming. Per ruimte is er een afzonderlijke temperatuurregeling aangebracht, zodat in de verschillende ruimtes uiteenlopende temperaturen kunnen worden ingesteld.

Warmtepompsysteem Rijnsaterwoude

In dit woonhuis is een warmtepompinstallatie met topkoeling aangebracht, deze heeft een 100 liter buffer. Het geheel is gecombineerd met een boiler van 400 liter voor het tapwater.

Systeemeis:

Verwarmen en koelen van het woonhuis en een warmwatervoorziening.


Uitvoering:

In het woonhuis is een Stiebel-Eltron warmtepomp geplaatst van het type WPF 16 en een 100 liter buffer. Het bronsysteem maakt gebruik van verticale bodemwarmtewisselaars. Ten behoeve van de topkoeling is er gebruik gemaakt van 3-weg kleppen zodat in de zomer in de gehele woning een prettig klimaat ontstaat. De begane grond en de eerste verdieping zijn voorzien van vloerverwarming / koeling waarbij alle ruimtes een eigen ruimtethermostaat hebben, zodat de temperatuur per ruimte kan worden ingesteld.

Bivalent warmtepompsysteem Deventer

In dit wijnhuis is een bivalent warmtepompsysteem met topkoeling geplaatst. Dit is gecombineerd met een gasketel en voorzien van een 200 liter buffer.

Systeemeis:

Verwarmen en passief/actief koelen van het wijnhuis.


Uitvoering:

In het gebouw is een Stiebel-Eltron warmtepomp geplaatst van het type WPF 13. Het bronsysteem maakt gebruik van verticale bodemwarmtewisselaars. De begane grond is voorzien van vloerverwarming en afzonderlijke temperatuurregeling per vertrek. De eerste verdieping is voorzien van klimaatconsoles.

Warmtepompsysteem Barendrecht

In dit woonhuis met zwembad zijn 2 warmtepompen met een buffer van 200 liter geplaatst. Het geheel is gecombineerd met een boiler van 400 liter. Daarnaast is een externe wisselaar aangebracht ten behoeve van het koelbedrijf.

Systeemeis:

Verwarmen en koelen van het woonhuis en koelbedrijf.


Uitvoering:

In het woonhuis zijn twee warmtepompen geplaatst. Er is gebruik gemaakt van een open bronsysteem waarbij zowel de aanvoer- als retourbron voorzien is van een (bron)pomp. De capaciteit van de pomp wordt afgestemd op de vraag van het systeem met behulp van een frequentieregelaar. Dit gebeurt zowel tijdens het verwarmen als het koelen. De begane grond is voorzien van vloerverwarming / koeling. De slaapvertrekken zijn voorzien van vloerconvectoren welke geschikt zijn voor verwarmen en koelbedrijf.

Warmtepompsysteem Kesteren

In dit woonhuis met zwembad zijn 2 warmtepompen geplaatst met een 700 liter buffer. Het geheel is gecombineerd met een warmtepompboiler voor het tapwater.

Systeemeis:

Verwarmen en koelen van het woonhuis en een warmwatervoorziening.


Uitvoering:

n het woonhuis zijn 2 Stiebel-Eltron warmtepompen geplaatst met een 700 liter buffer. Er wordt gebruik gemaakt van een open bronsysteem die voorzien is van een bronpomp en een externe wisselaar. De begane grond is uitgerust met een vloerverwarming en in de slaapvertrekken zijn radiatoren geplaatst. Voor de tapwater voorziening is een warmtepompboiler in het woonhuis geïnstalleerd.

Combi-warmtepompsysteem Boekel

In dit woonhuis is een combi-warmtepomp met koelfunctie geplaatst en voorzien van een 200 liter boiler.

Systeemeis:

Aanpassingen met betrekking tot het verwarmen en koelen van het woonhuis.


Uitvoering:

In het woonhuis wordt gebruik gemaakt van een open bronsysteem. Er is een externe warmtewisselaar geïnstalleerd ten behoeve van de scheiding tussen het bronsysteem en de combi-warmtepomp. Hiervoor is een hoeveelheid regeltechniek aangebracht. De begane grond was al uitgerust met een vloerverwarming. In de slaapvertrekken werden de radiatoren vervangen door klimaatconsoles welke geschikt zijn voor verwarmen en koelbedrijf.

Combi-warmtepompsysteem Oosterbeek

In dit woonhuis is een combi-warmtepomp met koelfunctie geplaatst en voorzien van een 200 liter boiler.

Systeemeis:

Verwarmen en koelen van het woonhuis.


Uitvoering:

In het woonhuis is een Stiebel-Eltron combi-warmtepomp geplaatst. Het bronsysteem maakt gebruik van verticale bodem warmtewisselaars. De begane grond is voorzien van vloerverwarming / koeling. Hierin zijn alle ruimten voorzien van een ruimtethermostaat, zodat per vertrek een verschillende temperatuur kan worden ingesteld. De slaapvertrekken zijn voorzien van klimaatconsoles welke geschikt zijn voor verwarmen en koelbedrijf.